Karlovac
 • Promo video projekta VOTTS

  Projekt VOTTS je partnerski projekt hrvatskih, nizozemskih i slovenskih partnera kojem je tema stručna praksa u turizmu, odnosno kako ju unaprijediti.

 • Foginovo kupalište

  Već sam pogled na Koranu objašnjava zašto je ova rijeka miljenica stanovnika grada na četiri rijeke, ali i privlačna destinacija za brojne goste Karlovca.

 • Karlovac Dance Festival

  Od 25. do 31. kolovoza održat će se ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala 004. Sve će se odvijati u velikoj dvorani i na Maloj sceni Hrvatskog doma te na otvorenom – u Vrbanićevom perivoju uz Koranu.

 • Rakovački susreti

  Odgođeno zbog kiše!!!

 • Karlovčani u Velikom ratu

  Stotu obljetnicu Prvog svjetskog rata Karlovac obilježava snažnom, dirljivom i upečatljivom javnom izložbom fotografija "Karlovčani u Velikom ratu 1914. - 1918."

Jeste li znali? Zagrepčani obožavaju Koranu
Brojni kupači su još krajem 19. stoljeća tražili osvježenje u Korani u Karlovcu. Uz domaćine, prednjačili su Zagrepčani. Obožavali su i ljekovite kupke Gradskog kupališta. Tijekom 1930-ih godina stizali su u grad vlakom, a kočijama do Foginovog kupališta. Na tisuće, pristiglih automobilima, uživalo je vikednom u Korani 1960-ih i 1970-ih godina. Foginovo kupalište je od 2010. godine prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj.

Pratite nas...