Karlovac
 • Promo video projekta VOTTS

  Projekt VOTTS je partnerski projekt hrvatskih, nizozemskih i slovenskih partnera kojem je tema stručna praksa u turizmu, odnosno kako ju unaprijediti.

 • Karlovac u srpnju dobiva svoj prvi gradski hostel

  Do kraja srpnja u Karlovcu će s radom početi prvi gradski hostel pod imenom "Na putu".

 • Foginovo kupalište

  Već sam pogled na Koranu objašnjava zašto je ova rijeka miljenica stanovnika grada na četiri rijeke, ali i privlačna destinacija za brojne goste Karlovca.

 • Riječno kino

  Popularno karlovačko "Riječno kino" ove godine potrajat će od 18. srpnja do 10. kolovoza.

 • Karlovčani u Velikom ratu

  Stotu obljetnicu Prvog svjetskog rata Karlovac obilježava snažnom, dirljivom i upečatljivom javnom izložbom fotografija "Karlovčani u Velikom ratu 1914. - 1918."

Jeste li znali? Nacionalni spomenik kulture
Crkva Presvetog Trojstva i franjevački samostan na središnjem trgu u Karlovcu nacionalni su spomenik kulture. Župna crkva Presvetog Trojstva jedna je od svega nekoliko zadanih točaka u sustavu ulica i blokova zabilježenom na najstarijem karlovačkom nacrtu iz 1579. godine. Današnja građevinska cjelina ponajviše je nastala doprinosom franjevaca, koji preuzimaju župu 1657. i naredne godine započinju gradnju samostana. Crkva je jednobrodna s pobočnim kapelama, a najljepši barokni oltari pristigli su iz slovenskih radionica. Zvonik visok 44 metra izrastao je iz obrambene kule. U jedno krilo samostana, nekad većinom školsko, smješten je muzej sakralne umjetnosti.

Pratite nas...