Zaplovite žitnom lađom "Zora", jedinstvenom atrakcijom u Europi te doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik modernog, ali autentičnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.

     Plovidba jedinstvenom europskom atrakcijom dočarat će vam doživljaj prošlog vremena kada se žito prevozilo lađama, rijekama Kupom i Savom. Na taj se način povezivao grad Karlovac s ostatkom Hrvatske te dalekim Temišvarom i Dunavom. Ovaj "tumbas" jedna je od tri tipa lađi kakve je imao karlovački lađarski ceh, najbogatiji ceh obrtničkog Karlovca iz doba Ilirskog preporoda. Pristanište "Zore" danas se nalazi u mjestu Brođani udaljenom 15-tak kilometara od grada Karlovca. 

     Lađa će vas provesti kroz vrijeme i oživjeti vrijednost starog hrasta od kojeg je izgrađena, a bar malo se s njom možete upoznati putem videa na linku https://www.youtube.com/watch?v=oO0UPsNWuvY .


   LAĐARSKI IZLET

  "90 minuta plovidbe uz degustaciju domaćih likera i tradicionalnih domaćih kolačića. Tijekom plovidbe naši će lađari upoznati posjetitelje sa pričom o lađi, pričom o povijesti Pokuplja, potopljenim lađama, gogatstvom biljnog i životinjskog svijeta ... Posjetitelji uživaju u plovidbi uz tradiocionalnu glazbu, a mogu kupiti i domaće likere, rakije, pemeze ili ručno rađene suvenire. Tijekom plovidbe vide se ostaci starog željezničkog mosta srušenog u Domovinskom ratu, Franjevački samostan i crkva Majke Božje Snježne u Kamenskom. Putovanje izletnika prati niz životinja poput divljih patki, orla štekavca, kormorana, a ponekad se sretne i pokoja vidra ili dabar. Najhrabriji se mogu okušati za kormilom lađe uz pomoć kapetana, a najmlađi uvijek pozvone na pravo brodsko zvono."


   Cijena izleta je 85,00 kuna po osobi (djeca i umirovljenici 40,00 kuna).

        - cijena uključuje plovidbu u trajanju od 90 minuta, animaciju i vođenje, domaći liker, domaći kolačić i osiguranje putnika.

        - minimalni broj putnika: 10

    Individualna plovidba - utorak, četvrtak, subota i nedjelja od 17:00 sati - prethodna rezervacija je obavezna zbog ograničenosti kapaciteta.

        Polazak iz mjesta Brođani, Karlovac - mapa lokacije https://www.google.hr/maps/@45.4771873,15.6461796,13z?hl=en.

        Rezervacije na: 098 763 768 ili 098 171 6423 ili  na e-mail: info@aurora-colapis.hr.

 Sve dodatne informacije možete potražiti na web stranici http://www.aurora-colapis.hr/ .


                                                    

Adresa: 
Brođani, 47 212
Mobitel: 
+385 (0)98 763 768
Kontakt-osoba: 
Ivan Padežanin