Rijetki su gradovi koji znaju točan datum svog postanka. Karlovac je jedan od tih gradova. „Rođen“ je 13. srpnja 1579. godine. Planski je tada počela gradnja karlovačke Zvijezde, stare gradske jezgre.

Rođendanski bal grada Karlovca - 13. srpnja 2018.godine


Karlovac obilježava svoj rođendan od kraja lipnja pa sve do samog rođendana 13. srpnja. U to vrijeme grad vrvi ljudima i događanjima i obiluje bogatim programom sportskih, kulturnih i zabavnih događanja koje kulminiraju velikim Rođendanskim balom na središnjem gradskom trgu.

U čast najdražem gradu 13. srpnja na Rođendanskom balu valcer zapleše onoliko parova koliko godina ima grad – slavljenik. Tradicionalni rođendanski ples otplesat će preko četiri stotine plesnih parova, a jedan od njih možete biti i vi! Pridružite nam se i ostavite svoj trag u povijesti našeg grada.

Svi ste pozvani i dobrodošli na rođendan Karlovca! 


          

Karlovac slavi 439. rođendan!

Bogat program povodom obilježavanja 439. rođendana Karlovca očekuje Karlovčane te brojne druge posjetitelje našega grada od 23. lipnja do 13. srpnja. Velikim koncertom Crvene jabuke u sklopu tradicionalnog Ivanjskog krijesa počeo je bogat koncertni program koji će se nastaviti nastupima Tram 11, Divljih jagoda i Massima od 11. do 13. srpnja kada proslava tradicionalno završava velikim Rođendanskim balom.

Od 9. do 13. srpnja većina programa je na Starom placu ili službeno Trg bana Josipa Jelačića u Zvijezdi na kojem će biti veliki Dnevni boravak u kojem će se pisati rođendanske želje, održavati glazbeno-likovno-književne večeri, radionice za najmlađe...

Detalje pogledajte na  https://kamo.karlovac.hr/