OPG ZORA LAUŠ

OPG Zora Lauš mlada je udruga osnovana u proljeće 2005. godine s namjerom da pruži usluge opuštanja i rekreacije kroz rekreativno i terensko jahanje te školu jahanja. Stanovnici kluba su čistokrvni lipicanci Krabbe i Trofetta. OPG Zora Lauš mjesto je predivnog, inspirativnog i opuštajućeg ambijenta daleko od gradske vreve gdje možete uživati u nesebičnom zagrljaju predivne netaknute prirode u blizini rijeke Korane i stoljetnih šuma. Uz rekreativno jahanje nudimo vam jedinstvenu oazu mira i ugode, odmor u prirodi uz roštilj i ražanj, spavanje na sijenu, kupanje u rijeci Korani i bijeg od stresne, užurbane svakodnevice. Posebno smo ponosni na najnoviju ponudu naše usluge – romantična vožnja u originalnom, restauriranom bečkom fijakeru kojeg vuku dvije rasne lipicanerke.  Svake godine na našoj obiteljskoj ergeli na svijet dolaze nova grla, koja s nestrpljenjem i s puno radosti očekujemo i pratimo njihov razvoj. Članovi smo Hrvatskog selekcijskog centra, a kupnjom dviju čistokrvnih lipicanerki, sustavno radimo na kvaliteti svojeg uzgoja na način da ih osjemenjujemo kod vrhunski priznatih pastuha u Hrvatskoj.

Rekreacija
Trodimenzionalne kretnje konja pozitivno utječu na koordinaciju pokreta, jačanje mišića, poboljšanje cirkulacije, disanja, probave, na bolje učenje, pamćenje, razvoj emocionalne inteligencije i komunikacije. Osjećaj zadovoljstva i kontrole koji proizlaze iz jahanja i upravljanja životinjom od petstotinjak kilograma je snažan lijek koji jača samopouzdanje. Ljepota i plemenitost konja, njihova toplina i ritam pokreta predstavlja kombinaciju s jedinstvenim terapijskim učinkom.

Sport
Konj je živo biće, velika i topla životinja koja bi mogla postati i tvoj najbolji prijatelj, a zahtijeva svakodnevni tretman. Jahač vodi sam brigu o svom konju, priprema ga, čisti, osedlava, jaši... Uz to većinu vremena provodi na sviježem zraku, a druženje s ostalim jahačima i zajednička briga za konje stvara čvrsta i duga prijateljstva. Jahanjem se može baviti svatko. Bitno je da ima navršenih osam godina, a gornje granice nema. Najveći užitak jahanja je svakodnevno druženje sa životinjom koja prima, ali i daje puno ljubavi. Jahanje djecu privikava na savladavanje novih izazova, uči ih samopouzdanju i snalaženju, te pravilnom reagiranju u novim situacijama.
Ako smo i Vas uspjeli zainteresirati za ovaj sport ili ako ste samo ljubitelj tih plemenitih životinja, pozvani ste da zajedno s nama uživate u njihovom društvu.

U ponudi:
- izleti
- vjenčanja
- proslave
- najam fijakera
- gastro radionice

Adresa: 
Cerovac Vukmanićki 14b, Karlovac
Mobitel: 
00385(0)98/460-383
Kontakt-osoba: 
Ernest Lauš