Crkva Presvetog Trojstva je najstarija građevina Karlovca, podignuta istovremeno s tvrđavom, dok je Franjevački samostan nadograđen u 17. stoljeću.

Crkva je najstarija građevina Karlovca, podignuta istovremeno s tvrđavom, dok je samostan nadograđen u 17. stoljeću. Nalaze se na središnjem trgu Zvijezde (Trg bana J. Jelačića). Cijeli kompleks pokazuje barokni lik, a čuva bogat inventar.

U sklopu samostana djeluje i Franjevački muzej. Muzejska zbirka sastoji se od mnoštva slika, od kojih se posebno ističu one iz 16. i 17. stoljeća. Uz oltarne skulpture, u zbirci se čuva i liturgijsko posuđe, svijećnjaci te slični predmeti nastali u obrtničkim radnjama diljem Europe. Posebnu vrijednost čine augsburški radovi od srebra, pokaznica iz 1684. i kadionica s kraja 17. stoljeća. Većina namještaja je iz 19. stoljeća, a rađen je u poznatim bečkim radionicama.

Gvardijan i župnik: fra Krunoslav Albert

Posjet muzeju moguć je samo za grupe posjetitelja, najmanje 15 osoba uz najavu posredstvom Turističke zajednice grada Karlovca. Cijena razgleda je 10 kn po osobi u obliku donacije samostanu na licu mjesta. Potrebno je dogovoriti i poštivati točno vrijeme dolaska grupe (posjete su moguće dnevno od 10 - 12 sati i od 14 -17 sati).

Kontakt za najave:

Turistička zajednica grada Karlovca, Petra Zrinskog 3

Tel: +385 47 615 115

E-mail: info@karlovac-touristinfo.hr

Adresa: 
Trg bana Josipa Jelačića 7
Telefon: 
00385(0)47615950