12. izdanje Međunarodnog etno jazz festivala održava se od 20. do 22. srpnja u atriju Starog grada Dubovca.

 12. Međunarodni etno jazz festival - 20. do 22. srpnja 2018. godine


Bliski suživot Karlovca s glazbom ogleda se i u otvorenosti prema novim i drugačijim glazbenim izričajima. Takav je bio slučaj i s jazzom, koji je u gradu na četiri rijeke postao osobito popularan od 1950-ih godina, kada se izvodi na brojnim koncertima, a osobito plesnim večerima mladih. Od 2007. u sklopu priredbi kojima se obilježava Dan grada (13. srpnja) Karlovac dobiva i Međunarodni etno jazz festival.

Vrsni umjetnici i nadalje će biti jamstvo vrhunskog glazbenog užitka i dobre zabave u večernjim i noćnim satima na otvorenoj ljetnoj pozornici. Ukoliko ste samo ljubitelj dobrih nota, ili se pak želite i sami baviti glazbom, ovaj karlovački festival je prava prigoda za kreativan spoj radosti užitka i spoznaje.

12. Međunarodni etno jazz festival, Karlovac – Stari grad Dubovac
Karlovac, 20-22.7.2018.

Program:

  • 20.7.  Astrid Kuljanić Translatlantic Exploration Company
  • 21.7.   Zvjezdan Ružić Sextet
  • 22.7.  Renaud Garcia-Fons

Festival je  u proteklim godinama ugostio preko 30 izvođača, iz više od 10 zemalja,  sa 4 kontinenta (Europa, Azija, Sjeverna i Južna Amerika). Ugostio je brojna značajna inozemna i domaća imena, a među njima neke zaista vrhunske svjetske umjetnike.Publici se pruža široki glazbeni spektar od klasičnog jazza do najmodernijeg, od etno glazbe do najnovijih etno jazz dostignuća.


Kontakt-osoba: 
Goran Ilić