LED festival je karlovački ljetni festival elektroničke glazbe i video izričaja.

LED fest" 01. rujna 2018. godine
Glavna večer jedanaestog LED festivala održat će se 1. rujna 2018. na prostoru poligona kinološkog kluba Karlovac.

Postojanjem potrebe za stvaranjem urbane glazbene scene u Karlovcu grupa mladih osnovala je 2007. godine LED audio-vizualni kolektiv (Lokalna Elektronička Defenziva), koji obuhvaća zabavni, edukacijski i futuristički aspekt elektroničke glazbe i novih medija.
LED Fest se sastoji od glazbenog programa - dnevni i večernji program modetne elektroničke glazbe s DJ-ima i izvedbama uživo; radionica - o softverima i instrumentima za produkciju elektroničke glazbe, DJ-ing, VJ-ing; diskusija - o distribuciji digitalne glazbe, novim trendovima; događanja na otvorenom - plesni performans uz glazbenu pratnju, audio vizualne improvizacije..

LED fest1   

U nedostatku adekvatnog klubskog prostora LED organizira brojna događanja na većini lokacija u Karlovcu, na improviziranim mjestima kao što su Hotel Korana, Stari Grad Dubovac, poligon kinološko-športskog kluba, te na nekoliko open-air-ova uz karlovačke rijeke. Među njima se posebno može istaknuti LED Fest - festival moderne elektroničke glazbe i video izričaja koji traje od 2008. godine.
Foto: Sanda Križan - Foto NIKA