"KARLOVAC DANCE FESTIVAL 008 / KDF 008", osma po redu edicija posvećena međunarodnoj suradni, edukaciji i produkciji, 27. kolovoza do 03. rujna i 23. do 25. studenog 2018. godine.

        KARLOVAC DANCE FESTIVAL / KDF 008 


"Karlovac Dance Festival"  pokrenut je 2011. godine u organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost "F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac" kao inicijativa i mjesto otvoreno za suradnje te razmjenu iskustava i znanja u cilju njegova poticanja i razvoja plesne umjetnosti. Projekt "KDF-a" teži ostvarivanju i bogaćivanju društveno - kulturnih, odgojno - obrazovnih te kreativnih vrijednosti, a cilj "KDF-a" u Karlovcu jest organizirati stvaranje i održavanje međunarodnog partnerskog plesnog projekta sa naglaskom na produkcijusku platformu, multikulturalne i umjetničke suradnje, rezidencije, projekte istraživanja i otvoreni dijalog umjetnika, publike i nacionalnih i internacionalnih sudionika festivala.


"KDF" je dobio prestižnu oznaku "Europe for Festival Festival for Europe", "EFFE 2017-2018" od strane "European Festivals Association". Međunadordna je komisija vrednovala "KDF" kao: "... vrlo prepoznatiljiv festival u Hrvatskoj zbog svoje specifične ideje o inkluzivnosti plesa u lokalnoj zajednici. To je vrlo osvježavajuć i optimističan tip kulturnog događaja u kojem lokalna zajednica kroz edukaciju i zabavu može razviti verziju kulturnog turizma i iskustva suvremene kulture s partnerima iz EU".


                 INFO:

                     KONTAKT: + 385 (0) 99 3887207; (0) 993887307

                       WEB: kdf.freedance.hr

                       E-MAIL: info@freedance.hr


             

Kontakt-osoba: 
Melita Spahić Bezjak