Galerija ULAK

Galerija ULAK nalazi se u neposrednoj blizini Gradskog kazališta Zorin dom. U Galeriji djeluje Udruga likovnih autora Karlovac osnovana 1973. godine.

Galerija Vjekoslav Karas

Galerija „Vjekoslav Karas“ sagrađena je 1975. godine u Novom centru. Izložbeni prostor na prvom katu jedan je od najatraktivnijih i najopremljenijih izložbenih prostora u Karlovcu, karakterizira ga preglednost i fleksibilnost. U Galeriji „Vjekoslav Karas“ održavaju se povremene likovne i muzejske izložbe.

Galerija ZILIK

ZILIK okuplja likovne stvaraoce iz zemlje i inozemstva, te se svojom aktivnošću nametnuo u kulturnu sliku grada.

Gradski muzej Karlovac

Smješten je u najstarijoj gradskoj palači na Strossmayerovom trgu, zabilježenoj u posjedu karlovačkog generala Vuka Frankopana u prvoj polovici 17.st. Osnovan davne 1904. godine, gradski muzej je predstavljao mjesto očuvanja uspomena i starina grada.

Muzej karlovačkog vatrogastva

Muzej karlovačkog vatrogastva osnovan je 2009. godine povodom rođendana Karlovca. Sadrži preko tisuću vrijednih eksponata koji govore o povijesti vatrogastva na području Karlovca.

Vojni kompleks Turanj

Na južnim prilazima gradu Karlovcu, između državne ceste Karlovac-Slunj-Plitvice-Split i rijeke Korane, u prigradskom naselju Turanj, nalaze se ostaci austrijske vojarne, svjedok zanimljive i bogate vojne prošlosti grada Karlovca.