Franjevački samostan i Crkva Presvetog Trojstva

Crkva Presvetog Trojstva je najstarija građevina Karlovca, podignuta istovremeno s tvrđavom, dok je Franjevački samostan nadograđen u 17. stoljeću.

Galerija ULAK

Galerija ULAK nalazi se u neposrednoj blizini Gradskog kazališta Zorin dom. U Galeriji djeluje Udruga likovnih autora Karlovac osnovana 1973. godine.

Paviljon Katzler

Povijest paviljona Katzler počinje jedne davne 1897. godine, uredbom Carske i Kraljevske vojne uprave u Karlovcu kojom je određen položaj smještanja paviljona "na zemljište koje se nalazi južno od ceste pored bivših Riječkih vrata".

Ana Katarina Zrinski

Pretpostavlja se da je rođena u Bosiljevu oko 1625. godine. Za Petra Zrinskog udaje se 1641. Majka je četvero djece. Književno je bila iznimno nadarena i spominje se kao najveće žensko ime hrvatske književnosti 17. stoljeća.

Antique

Stari temelji kuća s Korza čvrst su oslonac za odraz u budućnost nakon popijene kave.

Catalpa

Nekadašnja voćara koju pamte malo stariji Karlovčani i slastičarnica koju pamte još stariji, danas je modificirani nastavak tradicije pružanja usluga građanima i prolaznicima.

Cohiba

Cohiba, u dvorištu Vranczanyjeve palače pruža pogled na karlovački šanac.

Dragojla Jarnević

Najznačajnija karlovačka književna predstavnica u vrijeme Ilirskog pokreta. Bila je kći trgovca željeznom robom, samouka krojačica, odgojiteljica i učiteljica.

Etno kuća Vučjak

U zbirci se nalazi više stotina tradicijskih predmeta, oruđa, tekstilnog rukotvorstva i ostalih pomagala gospodarskog života s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Fran

Kafić Fran, skriven od pogleda u zakutku Zvijezde, nastavak je povijesne tradicije najveselije ulice u gradu.

Galerija Vjekoslav Karas

Galerija „Vjekoslav Karas“ sagrađena je 1975. godine u Novom centru. Izložbeni prostor na prvom katu jedan je od najatraktivnijih i najopremljenijih izložbenih prostora u Karlovcu, karakterizira ga preglednost i fleksibilnost. U Galeriji „Vjekoslav Karas“ održavaju se povremene likovne i muzejske izložbe.

Galerija ZILIK

ZILIK okuplja likovne stvaraoce iz zemlje i inozemstva, te se svojom aktivnošću nametnuo u kulturnu sliku grada.

Glazbena škola

Glazbena škola osnovana 1804.godine, te ubrzo postala jedna od najvažnijih institucija i centar glazbenog i kulturnog života Karlovca i županije.

Gradska straža

"Gradska straža" je jedina očuvana gradska stražarnica karlovačke tvrđave Zvijezde.

Gradski muzej Karlovac

Smješten je u najstarijoj gradskoj palači na Strossmayerovom trgu, zabilježenoj u posjedu karlovačkog generala Vuka Frankopana u prvoj polovici 17.st. Osnovan davne 1904. godine, gradski muzej je predstavljao mjesto očuvanja uspomena i starina grada.

Gradsko kazalište Zorin dom

Na inicijativu legendarnog pjevačkog društva «Zore» 1886. zaključeno je da se u gradu podigne dostojni dom, koji bi bio duševnim i društvenim stjecištem građanstva i stanovništva Karlovca, a koji bi ujedno bio samom gradu ures.

Hostel Na putu

Najstarija rezidencijalna četvrt Karlovca, oduvijek je bila centar zbivanja i kulturnog života građana, s prepoznatljivom vizurom povijesnih razglednica.

Ivan Mažuranić

Hrvatski pjesnik i političar rođen 18. srpnja 1814. u Novom Vinodolskom. Srednju školu pohađa u Rijeci, Zagrebu i Szombathelyu, dok u Zagrebu studira pravo.

Karlovačka Zvijezda

Karlovačka povijesna jezgra koju Karlovčani zovu Zvijezda, okružena je dubokim šančevima u koje se za opasnosti puštala voda iz obližnje rijeke Kupe. Središnji Trg Josipa bana Jelačića, tada je bio najvažnije okupljalište i mjesto svih značajnih zbivanja.

Katoličko groblje Dubovac

Katoličko groblje Dubovac iz Karlovca je 2. listopada 2014. godine na Godišnjoj skupštini u Barceloni postalo član ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe - Udruge znamenitih groblja Europe i član European Cemeteries Route- Rute europskih groblja.

Miljokaz

Simbol je gospodarskog razvoja, a nalazi se na početku ceste Jozefine čija je izgradnja prema Senju započeta još za doba Josipa II kad je Karlovac postao "slobodnim kraljevskim gradom" (1781.).

Mirko i Stjepan Seljan

Mirko Seljan rodio se 5. travnja 1871., a njegov mlađi brat Stjepan 19. kolovoza 1875. Nakon završetka osnovne škole braća putuju Europom te na taj način stječu iskustva za kasnije ekspedicije.

Muzej karlovačkog vatrogastva

Muzej karlovačkog vatrogastva osnovan je 2009. godine povodom rođendana Karlovca. Sadrži preko tisuću vrijednih eksponata koji govore o povijesti vatrogastva na području Karlovca.

Nikola Tesla

Nikola Tesla je najpoznatiji učenik Gimnazije i Karlovca, a diploma karlovačke Velike kraljevske realke je ujedno i jedina diploma koju je stekao, jer zbog zdravstvenih i obiteljskih razloga svoje studije nije dovršio i diplomirao.

Papa's bar

apa's bar, nekadašnja Velika kavana na ulazu u Veliku promenadu, zadnjih 150 godina mijenja i imena i vlasnike, ali bez prestanka pruža svojim gostima istu kvalitetu usluge.

Paviljon Katzler

Paviljon je, kao i pred sto godina, dio duše grada, nezaobilazna točka zaustavljanja Karlovčana i turističkih posjetitelja.

Pavlinski samostan Kamensko i Crkva Majke Božje Snježne

Izgrađeni darovnicom Katarine Frankopan 1404. godine. Istraživanja su otkrila najranije gotičke faze crkve i samostana od kojih su višestranično svetište i sakristija najočuvaniji dijelovi.

Spomenik Radoslavu Lopašiću

Rad kipara Ivana Rendića iz 1901. god.

Srće

Caffe bar Srće na Foginovom kupalištu namijenjeno je onima kojima ne pada na pamet da se umaraju plivanjem ili skakanjem u Koranu.

Stari grad Dubovac

Na prapovijesnom humku povrh Kupe na 185 metara nadmorske visine smještena je gradina Dubovac. Slikoviti dvorac iz 13. stoljeća predstavlja jedan od najljepših i najbolje sačuvanih spomenika feudalnog graditeljstva Hrvatske.

Šu Šu pub

Šu Šu pub i sobe za iznajmljivanje smješteni su u jednoj od starih povijesnih kuća u gradu, na samom početku nekadašnje Jozefinske ceste za Senj.

Trg Josipa bana Jelačića

Ulice unutar Zvijezde pravokutno su raspoređene, a na središnjem gradskom trgu nalazi se zavjetni pil ("Kužni pil") s likom Bogorodice izgrađen nakon epidemije kuge 1691. godine.

Vjekoslav Karas

Vjekoslav Karas prvi je poznati školovani hrvatski slikar druge polovice 19. stoljeća. Rođen je u Karlovcu u skromnoj obrtničkoj obitelji. Već kao desetogodišnji dječak oduševljava se slikarstvom.

Vojni kompleks Turanj

Na južnim prilazima gradu Karlovcu, između državne ceste Karlovac-Slunj-Plitvice-Split i rijeke Korane, u prigradskom naselju Turanj, nalaze se ostaci austrijske vojarne, svjedok zanimljive i bogate vojne prošlosti grada Karlovca.

Vrbanićev perivoj

Grad kojeg krasi atribut ''grada parkova'', ponosi se Vrbanićevim perivojem koji je otvoren za javnost 1896. godine, a u svom je pejsažno – oblikovnom smislu vjerojatno najvrijednije ostvarenje.

Zorin dom

Zorin dom, kao jedina kazališna kuća Karlovca, oduvijek je najjača poveznica svih generacija Karlovčana.

AQUATIKA slatkovodni akvarij Karlovac

Zavirite u čudesan riječni svijet – posjetite karlovački slatkovodni akvarij – jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj!

Nacionalno svetište sv. Josipa

Nacionalno svetište sv. Josipa u kojem se glavno godišnje proštenje slavi na Josipovo, 19. ožujka!

Žitna lađa "ZORA"

Zaplovite žitnom lađom "Zora", jedinstvenom atrakcijom u Europi te doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik modernog, ali autentičnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.