Zaplovite žitnom lađom "Zora" od 01. studenog 2017.godine u novom terminu te po sniženim cijenama.

          Zaplovite na žitnoj lađi Zori i doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik modernog, ali autentičnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.

     Plovidba jedinstvenom replikom povijesnog broda dočarat će vam doživljaj prošlog vremena kada se žito prevozilo lađama rijekom Kupom i Savom te povezivao Karlovac i Hrvatsku s dalekim Temišvarom i Dunavom. Ovaj "tumbas", jedna je od tri tipa lađi, kakve je imao karlovački lađarski ceh, najbogatiji ceh obrtničkog Karlovca iz doba Ilirskog preporoda. Danas se nalazi u mjestu Brođani, 15 kilometara od centra Karlovca gdje je pristanište.

      Lađa će vas provesti kroz vrijeme i oživjeti vrijednost starog hrasta od kojeg je izrađena. Pogledajte video na sljedećem linkuhttps://www.youtube.com/watch?v=oO0UPsNWuvY

     Izlet počinje u jutarnjim/popodnevnim satima u mjestu Brođani udaljenom 15 km od centra Karlovca. Nakon što ostavite svoje vozilo na obližnjem parkiralištu, počinje vaš doživljaj putovanja na drugačijem mediju – vodi. Prvo što ćete doživjeti bit će rijeka Kupa – pogled s visine na njeno smirujuće zelenilo i osjećaj stabilnosti njenog toka dok polako prolazi ispred Vas i…pogled na „Zoru“, predivan veliki drveni brod, stopljen s prirodom, težak i smiren u svojoj moći da vlada rijekom. Dočekat će Vas zapovjednik broda i brodarci, riječni mornari, koji će Vam već dočarati povijest plovidbe, skrenuti pozornost na staništa dabrova ili Vam ispričati priču o potopljenim lađama, podvodnim crkvama i slično.        

     Vožnje od 01. studenog:

     *  subota/nedjelja - 15,00 sati

     * trajanje vožnje - 60 minuta

     * CJENIK: djeca do 12 godina - 20,00 kn po osobi ; odrasli 40,00 kn po osobi ; umirovljenici 20,00 kn po osobi

                 Za grupe na raspolaganju je i dalje cijeli tjedan, a ponudu prilagođavamo željama grupe!

Grupe/vožnja & glazba uživo

             * 2 sata jedinstvene plovidbe

             * degustacija vina, degustacija lokalnih proizvoda, glazba uživo, interpretacija bogate povijesti Kupe i Karlovca, osiguranje putnika

              * CJENIK: 220,00 kn po osobi
 

    Informacije za sva dodatna pitanja:

          * Aurora Colapis j.d.o.o.

          * Adresa: Zamršje 30/b, 47 000 Karlovac

         * Kontakt osoba: Ivan Padežanin

          * E-mail: ivan.padezanin@aurora-colapis.hr

         * Tel: +385 (0)98 763 768