"Valentinovo u knjižnici" od 07. do 14. veljače 2018. godine.

          Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" već tradicionalno obilježava mjesec zaljubljenih raznovrsnim programom. Ove ga godine obilježava pod parolom "Valentinovo u knjižnici", a raznovrsni program odvijati će se od 07. do 14. veljače 2018. godine.


        "Valentinovo je na Informativno-posudbenom odjelu u znaku ljubavnih klasika i poezije. U posebnom kutku biti će izdvojeni najbolji klasici ljubavne književnosti, a osim izbora dobrog štiva moći ćete sudjelovati u nagradnoj igri odabira najboljeg ljubavnog romana i osvojiti prigodnu nagradu. Gradska vas knjižnica poziva i da se pridružite sastanku kluba ljubitelja poezije "Stihom u srce" posvećenoj ljubavnoj poeziji i recitalima. I na odjelu za Djecu i mladež napravljen je odabir knjiga i slikovnica za posudbu pod nazivom "Ljubav" primjeren baš ovom uzrastu, a održati će se i literarno-kreativna radionica "Poklanjam ti cvijet" za osnovnoškolsku djecu nakon koje će se postaviti izložba nastalih dječjih radova. Nadalje, u okviru programa "Pričam ti priču..." svim malim pričoljupcima čitati će se priča "Zaljubljeni žabac".

         Osim navedenoga, u čak tri termina na odjelu će biti organizirano druženje sa djecom , korisnicima Poliklinike SUVAG Karlovac, uz čitanje priča na temu ljubavi i male kreativne radionice na kojoj će se izrađivati valentinovske čestitke. Maleni gosti iz Poliklinike SUVAG Karlovac posjetit će i Odjel audiovizualne građe na kojem će poslušati dječje pjesmice o ljubavi. 

        I najmanji korisnici knjižničnih usluga, na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta, u okviru svojih tematskih dana, pričat će o različitim ljubavima i izrađivati prigodne čestitke za svoje najmilije.  Nadalje, knjige i slikovnice s ljubavnom tematikom, u okviru akcije "Spoj na slijepo s knjigom na kotačima", doći će  do naših najudaljenijih korisnika. Isti će u bibliobusu moći pogledati izložbu "Ljubavna pisma velikih književnika" te sudjelovati na pričaonicama, čitaonicama i radionicama na temu ljubavi na postajama bibliobusa. 


                     I šećer na kraju - Svim novoupisanim korisnicima , 14. veljače 2018. godine knjižnica će darovati prigodan poklon.