Udruga turističkih vodiča Karlovačke županije "Bastion" osnovana je 2009. godine, a 2010.godine pristupila je Zajednici društava turističkih vodiča Hrvatske.

U udruzi djeluje jedanaest aktivnih članova s položenim stručnim ispitom za turističkog vodiča koji obavljaju posao turističkog vođenja organiziranih grupa domaćih i inozemnih turista po gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

Članovi naše udruge uz znanja o zaštićenim lokalitetima Karlovačke i ostalih županija za koje imaju licence, ističu se svojim znanjem i vještinama na području vojne tematike, kulturnog turizma, vjerskog turizma, a upoznati su i s radom velikog broja  OPG-a koji posluju na području Karlovačke županije.

Turistički vodiči udruge aktivno se obrazuju i nadopunjuju svoja znanja  i vještine te su  ovlašteni i za vođenje po slatkovodnom akvariju Aquatika, Karlovac. 

Jedan od najvažnijih ciljeva  u radu Udruge je promicanje i zaštita kulturno-povijesnih i prirodnih vrijednosti grada Karlovca i Karlovačke županije, a u ostvarivanju tako važnog cilja članovi udruge aktivno surađuju s Turističkom zajednicom grada Karlovca i Turističkom zajednicom Karlovačke županije te ostalim nosiocima razvoja turizma na području naše županije.

Članovi naše udruge, turistički vodiči, u svojim projektima i ciljevima imaju jasnu viziju  svakodnevnog zalaganja  za poboljšanje položaja i pravila rada ovlaštenih turističkih vodiča na području cijele Republike Hrvatske.

Popis turističkih vodiča - članova udruge Bastion možete preuzeti ovdjepopis_clanova_bastion_2018.pdf