Predavanje "Zazelenimo iznutra" u četvrtak 22. veljače 2018. godine u 18,00 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić"

       Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" poziva vas na predavanje "Zazelenimo iznutra" gospođe Ines Kartelo, voditeljice Element yoga studija, u četvrtak 22. veljače 2018. godine s početkom u 18;00 sati u Ilirskoj dvorani. Predavanje je dio novog ciklusa predavanja "Znanjem do zdravlja"


            Joga označava sustavni pristup duhovnim vježbama unutar Indijskih i religijskih tradicija u njenoj sferi utjecaja, a sastoji se od niza poza, meditacija, kontrole disanja, napjeva i drugih tehnika za pomoć pojedincima u  izgrađivanju samoostvarenja, olakšavanja bilo kakve patnje i omogućavanju stanja oslobođenja. Zbog navedenoga je tradicija yoge upisana na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Aziji i Oceaniji 2016. godine.

            U Element joga studija prakticira se Dharma yoga, vrstaa yoge koja se temelji na 50 godina iskustva legendarnog učitelja Sri Dharma Mittre u klasičnoj tradiciji yoge. Nadalje, praksa je primjerena za sve razine polaznika, od potpunih početnika do dugogodišnjih praktičara, i pristupačna mnogima jer susreće potrebe  za svakoga u skladu s njegovim stanjem. Kako se kreće kroz različite serije/razine , to dovodi do ohrabljivanja da se ide dublje. 

             Dharma yoga temelji se na ahimski (nenasilju) kao prvoj stepenici yoge. Nenasilje prema sebi, svom tijelu, umu, kao i svima drugima, uključujući i životinje. Nadalje, utječe naa dobro zdravlje, čist um i ljubazno srce. Stjecanje duhovnog znanja omogućuje ostvarenje punog potencijala. To znanje je moć koja pročišćava čovjeka od nečistoća na svim razinama i smiruje um što dovodi do optimalnog zdravlja, općeg blagostanja i samoosnaživanja. 


        Mišlju koja stoji na vratima Element joga studija Gradska vas knjižnica poziva na predavanje - "Cipele i ego ostavite pred vratima".