Ovog ljeta Karlovac je top kontinentalna destinacija za odmor, uživanje i zabavu. I nakon pregršt događanja kojima su Karlovčani proslavili 439. rođendan voljenog grada, aktivnosti i zabava ne prestaju! Bilo da ste ljubitelj glazbe, festivala, filma, rekreacije ili aktivnog odmora – u Karlovcu pronađite inspiraciju i odmorite se. Dobri karlovački domaćini vas čekaju.

LJETO U KARLOVCU - festivali, filmovi, rekreacija...


Iz bogatog ljetnog programa preporučamo u nastavku 12. Međunarodni etno jazz festival koji u Karlovac dovodi vrhunskog Renaud Garcia Fonsa. Zatim je tu i Riječno kino – doživite filmove iz luftić rakursa. Slatkovodni akvarij Aquatika mjesto je koje ne smijete zaobići. Svoju ponudu proširili su ovog ljeta Chill Out Friday programom osmišljenim upravo za zabavno ljeto.

Sve to možete upotpuniti šetnjom karlovačkim parkovima i obaveznim posjetom Foginovom kupalištu, dobitniku nagrada Zeleni i Turistički cvijet za kvalitetu!

MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL
20.7.-22.7.2018.

Jedinstveni ambijent dvorca Starog grada Dubovca postaje uskoro dom vrhunskog zvuka. Nemojte propustiti 12. Međunarodni etno jazz festival Karlovac koji se odvija od 20. do 22. srpnja. Ove godine festival će ugostiti umjetnike svjetskog glasa od kojih su neki dobitnici prestižnog Grammyja.

etno jazz festival

ASTRID KULJANIĆ & TRANSATLANTIC EXPLORATION COMPANY
Internacionalni sastav vodi Astrid Kuljanić, pjevačica iz Rijeke, rodom sa Cresa, koja je magistrirala pjevanje u SAD-u, na “Manhattan School of Music” te je i autorica i aranžerka. Na festivalu će predstaviti debitantski album pod nazivom “Riva”, izdan za newyorkški label One Trick Dog Records.
Program koncerta sastoji se od autorskih kompozicija Astrid Kuljanić, obrada creskih i lošinjskih folkornih pjesama te jazz standarda u izvedbi internacionalno priznatih glazbenika Bena Rosenbluma (harmonika, New York), Mata Muntza (kontrabas, Seattle) te Rogérija Boccata (udaraljke, Sao Paolo).
20. srpnja u 21.00h

ZVJEZDAN RUŽIĆ SEXTET
Zvjezdan Ružić, jazz pijanist, kompozitor iz Rijeke, vođa je ovog šesteročlanog sastava. Zvjezdan je prisutan instrumentalist na našoj sceni, a kao autor pojavio se prije nekoliko godina albumom „The Knightingale Cabaret“. Ružić kombinira elemente američkog jazza s tradicionalnom baštinom Hrvatske i regije. Sastav čine glazbenici iz Hrvatske i Slovenije: Lenart Krečić, Vojkan Jocić, Tomaž Gajšt, Miha Koren, Adriano Bernobić, te sam Zvjezdan Ružić. Prošle godine izdao je svoj drugi album “Elfin Farewell”. Uz dosta drugih nominacija dobio je do sada dva Porina – oba za najbolju jazz skladbu. Vrlo dobar odaziv publike i kritike, vrsni međunarodni instrumentalisti i temperamentna svirka te zanimljive kompozicije razlog su pozivanja ovog sastava na 12. Međunarodni etno jazz festival.
21. srpnja u 21.00h

etno jazz festival1

RENAUD GARCIA-FONS
Francuz Renaud Garcia-Fons vođa je vrhunskog sastava “Revoir Paris”, jednog od najuglednijih ove vrste u Europi. Radi se o pravom i jedinstvenom virtuozu kontrabasa koji svira na potpuno neuobičajen način. Njegove dionice su u mnogome odsvirane gudalom, a virtuoznost i muzikalnost kojima suvereno vlada priskrbljuju mu bez dvojbe status najupečatljivijeg i najznačajnijeg majstora današnjice. Ovaj kontrabasist ostavlja bez daha publiku širom svijeta te je kao instrumentalist i autor među najznačajnijim figurama proteklih 20-ak godina u području etno jazz glazbe. Nastupit će s glazbenicima Davidom Venituccijem (harmonika) i Stephanom Caraccijem (vibrafon i udaraljke). Kako je u Hrvatskoj rijedak gost, ovo je jedinstvena prilika da naša publika uživa u odlikama ovog velikog umjetnika.
22. srpnja u 21.00h


RIJEČNO KINO
14.7.-13.8.2018.

Kinoklub Karlovac i ove godine organizira manifestaciju Riječno kino, koja će trajati od 14. srpnja do 13. kolovoza. Program za odrasle će osim u Karlovcu biti održan i u Dugoj Resi, Ogulinu, Kamanju, Bariloviću, Lasinji, Ozlju i po prvo puta kod Spomenika na Petrovoj gori, a program za djecu u Dugoj Resi, Slunju i Karlovcu.
Besplatni filmovi pod vedrim nebom i zvijezdama, ljeto i Korana. Projekcije filmova odvijaju se u Karlovcu na Foginovom kupalištu uz rijeku Koranu subotom i nedjeljom.
Želite li pogledati film iz "luftić rakursa" onda je ovo pravi izbor za vas! 

Riječno kino

RIJEČNO KINO 2018 – raspored projekcija

KARLOVAC Foginovo kupalište 
14.7. subota
21:00 KINKI, karlovačko izdanje najjačeg kviza ikad 
00:00 Obdukcija Jane Doe Usuđujete li se saznati zastrašujuće tajne iza netaknute ljepote?
 
18.7. srijeda
21:30 Comic Sans Smiješni font koji krije smiješnu priču o očevima i sinovima na putu do (ne)zrelosti! 
21.7. subota
21:30 Scream for Me Sarajevo Priča o glazbenicima koji su riskirali svoj život za gažu i o ljudima koji su riskirali svoj život da bi ga živjeli. 
22.7. nedjelja
21:30 Leptiri Urnebesna turska komedija o troje ljudi – kelebeklera! 
28.7. subota
21:30 Voleći Pabla Uspon i pad kolumbijskog narko lorda Pabla Escobara. 
29.7. nedjelja
21:30 Ant-Man i Wasp Pravi heroji. Ne u stvarnoj veličini.

RIJEĈNO KINO ZA DJECU 2018.
30.7. (ponedjeljak) KARLOVAC – Drveni most na Korani / kupalište "kod jablanova"
21:00 Hotel Transilvanija 3: Praznici poĉinju U trećem nastavku ovog animiranog hita pridružite se omiljenoj obitelji čudovišta dok kreću na obiteljski odmor, na luksuzno krstarenje, kako bi se Drakula mogao odmoriti od pružanja odmora drugima. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju putovanju.

Više informacija pratite na FB stranici - RIJEČNO KINO!


AQUATIKA CHILL OUT FRIDAY
20.07.-17.08.2018.

Karlovac ovog ljeta vrije brojnim atraktivnim događanjima. Jedno od atraktivnijih događanja je Aquatika Chill Out Friday – poseban program svakog petka u kojem ste pozvani rashladiti se uz koktele na akvarijskom trgu i odličnu chill out zabavu. Od 20. srpnja do 17. kolovoza, svakog petka od 20.00h zaplešite i zaboravite na brige uz besplatan program i odličnu glazbu. U blizini atraktivnih riječnih kupališta, grad Karlovac donosi neodoljiv dašak ljetne atmosfere, renomirane izvođače i neodoljive zvukove uz koje ćete zaboraviti na stres i brige. Donosimo program ljetnih Chill Out partija, prepustite se ritmu ljeta i zaplešite!

Program:
20.07.            TOMISLAV GOLUBAN BLUES SOUNDS
27.07.            SALSA DANCE PARTY
03.08.            BLACK AND WHITE SUMMER PARTY
10.08.            DJ IVKA SUMMER CHILL
17.08.            DJ YVANN CHILL OUT SESSION
Programi počinju u 20:00 h, ulaz je besplatan

Aquatika


FOGINOVO KUPALIŠTE
Sezona ljeto 2018.

Foginovo kupalište, jedno od registriranih riječnih kupališta u Hrvatskoj, dobitnik Zelenog cvijeta i Turističkog cvijeta, nalazi se gotovo u samom centru grada Karlovca na rijeci Korani. Još krajem 19. stoljeća, analize su pokazale da je koranska voda ljekovita i tada je plaža vrvjela gostima željnima odmora, osvježenja i - zdravlja. U sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, pak, Korana je bila pretijesna da primi sve vikend turiste, a ta slika sve se više ponavlja i u posljednjih nekoliko godina nakon novog uređenja kupališta. Uz obilje popratnih sadržaja na obali i u samoj rijeci (boćalište, odbojka na pijesku, stolni tenis, košarka, viseća kuglana, sprave za vježbanje, te u rijeci - atraktivne sprave za mlađe kupače i vaterpolo igralište), vrijedi naglasiti da je riječna plaža Foginovo prilagođena potrebama osoba s invaliditetom. Kupanje nije jedina zabava koja se nudi posjetiteljima - animacija kroz ples i rekreaciju, brojni sportski turniri, vježbe u vodi i na obali te manifestacije od kojih se posebno izdvaja Riječno kino, tek su dio bogate ponude Foginovog, koje vas svakog ljeta čeka na Korani u novom i šarenijem ruhu. 


Prati Karlovac na @VisitKarlovac !