Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić za vas je pripremila niz događanja u trajanju od 09. listopada do 13. listopada 2017. godine.

                  Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" ovog listopada za vas organizira sljedeća događanja:

            Izložba fotografija "Fotografija v srcu"

     Otvorenje izložbe fotografija "Fotografija v srcu" autora Željka Pleše biti će 09. listopada 2017. godine u 18,00 sati u Knjižnici za mlade (Ivana Banjavčića 8, Karlovac). Umjetnički fokus autora sastoji se od tri skupine motiva - priroda, životinje i ljudi. Autorov visoko razvijeni osjećaj za bilježenje takvih detalja pruža doživljaj gotovo lirskih trenutaka atmosfere iz šume ili laganog putovanja poljima, dok su portreti pojedinaca i prikazi skupina vrlo uvjerljivi u dokumentarnom, ali i likovnom smislu.

      Izložba će biti postavljena kao dio Slovenskih dana u Karlovcu, a moći će se razgledati od 09. listopada do 04. studenog 2017. godine.

                                                                     

            Predstavljanje knjige [psi]

     Gradska knjižnica vas poziva na predstavljanje knjige [psi] 11. listopada 2017. godine u 18,00 sati koje će biti u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" (Ljudevita Šestića 1, Karlovac) koja je s razlogom proglašena književnim fenomenom. 

     ... "Jedno jedino slovo može promijeniti riječ, jedna riječ može promijeniti rečenicu i jedna rečenica može promijeniti knjigu. Jedna knjiga može promijeniti cijeli svijet... Čitanjem knjige [psi] dobivate priliku na 777 stranica saznati 770 tajni i otkriti 7 dokaza života, priliku da upoznate dvanaest ljudskih karaktera i pogledate se u jedno neobično ogledalo! [psi] je ogledalo vaše psihe i ogledalo u kakvom se još niste gledali". (Eros, autor)

                                                                   

            Autorska večer s Đurđicom Marinić i i Duškom Mušić

     Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" vas poziva 13. listopada 2017. godine u 19,00 sati  na  predstavljanje dviju knjiga koje će biti u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" (Ljudevita Šestića 1, Karlovac). Đurđica Marinić, pjesnikinja iz Karlovca predstavit će svoju samostalnu zbirku poezije pod nazivom "Satkana od bolja i ljubavi", a Duška Mušić iz Ploča koja piše prozu i poezije predstavit će svoje knjige "Valunzi" i "Mamac za lignju".