Karlovac će 8. studenog 2018. ponovno biti domaćin međunarodnog kongresa tjesteničarstva „Conpasta“. Kongres će se održati u Domu OSRH Zrinski.

CONPASTA i PASTA FESTA

conpasta - logo

Hrvatska nesumnjivo ima bogatu gastronomsku ponudu i tradiciju, u kojoj značajno mjesto zauzima tjestenina; šurlice, fuži, taškrle, pljukanci, trganci, ščipanci.... Odavno je poznato da je tjestenina dio bogate kulinarske tradicije i posebnosti, te da je u hrvatskim recepturama odoljela globalnim trendovima, a mnogi hrvatski restorani upravo su prepoznatljivi po atraktivnosti, kvaliteti i autentičnosti kulinarske, tjesteničarske ponude.

Organizatori CONPASTA kongresa ističu da im podstrek daju informacije da unatrag 10-tak godina hrvatski proizvođači proizvode vrhunsku tjesteninu prepoznatu i izvan naše granice, a ne samo od strane turista koji posjećuju našu zemlju. Vrijeme je da se napravi iskorak te da se počne terminološki koristiti novi brand – „hrvatska tjestenina“. Tjestenina, pašta, itd.  je dio naše svakodnevnice, bilo na skromnom hrvatskom ili svjetskom stolu, bilo u bogatoj restoranskoj ponudi. Ona je ljubimica i bogatih i siromašnih, i gurmana, ona je srce kulinarstva. 

ilustracija conpasta karlovac credits photo by sarah boyle

DATUM I MJESTO: 
Karlovac, Karlovačka županija, Hrvatska
8. 11. 2018. godine

GLAVNA TEMA CONPASTE: 
Izvorne tjestenine s povrćem 

PROGRAM:

  • predavanja 
  • gastro – degustacije
  • promocija izvornih hrvatskih jela s tjesteninom
  • natjecanja vrhunskih hrvatskih kuhara
  • natjecanja učenika srednjih kuharskih i prehrambenih škola
  • vrhunski kuhari pripremaju jela
  • vrhunska gastronomsko - tjesteničarska revija na jednom mjestu

Program kongresa tjesteničarstva CONPASTA - conpasta_program_2018.pdf!