Foginovo kupalište, jedno od registriranih riječnih kupališta u Hrvatskoj, dobitnik Zelenog cvijeta i Turističkog cvijeta, nalazi se gotovo u samom centru grada Karlovca na rijeci Korani.

Foginovo kupalište, jedno od registriranih riječnih kupališta u Hrvatskoj, dobitnik Zelenog cvijeta i Turističkog cvijeta, nalazi se gotovo u samom centru grada Karlovca na rijeci Korani. Još krajem 19. stoljeća, analize su pokazale da je koranska voda ljekovita i tada je plaža vrvjela gostima željnima odmora, osvježenja i - zdravlja. U sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, pak, Korana je bila pretijesna da primi sve vikend turiste, a ta slika sve se više ponavlja i u posljednjih nekoliko godina nakon novog uređenja kupališta. 

Uz obilje popratnih sadržaja na obali i u samoj rijeci (boćalište, odbojka na pijesku, stolni tenis, košarka, viseća kuglana, sprave za vježbanje, te u rijeci - atraktivne sprave za mlađe kupače i vaterpolo igralište), vrijedi naglasiti da je riječna plaža Foginovo prilagođena potrebama osoba s invaliditetom. Kupanje nije jedina zabava koja se nudi posjetiteljima - animacija kroz ples i rekreaciju, brojni sportski turniri, vježbe u vodi i na obali te manifestacije od kojih se posebno izdvaja Riječno kino, tek su dio bogate ponude Foginovog, koje vas svakog ljeta čeka na Korani u novom i šarenijem ruhu. 


Web: https://www.facebook.com/foginovokupaliste.karlovac/