#Karlovac - kalendar događanja 2018

Karlovački kalendar događanja 2018!

15. Obrtnički sajam i 5. Sajam ekoloških proizvoda

Za sve ljubitelje dobrih događanja u centru karlovačke Zvijezde od 18. do 22. rujna 2018. na Trgu bana Jelačića u Karlovcu

6. Karlovac Piano Festival

Ove godine od 7. do 15. srpnja uz počasnog gosta, poznatog ruskog pijanista prof. Vladimira Pavlovicha Ovchinnikova

6. Karlovački cener

Ove godine trčite zajedno s nama na 6. Karlovačkom ceneru 8. lipnja 2018.

Advent u Karlovcu

Dugo iščekivani duh Adventa i ove će godine zavladati Karlovcem. Najfrekventnija gradska šetnica, uz Glazbeni paviljon postat će centralna lokacija događanja. Program Adventa u Karlovcu donosi čak 124 nastupa s preko 1000 sudionika iz više od 15 mjesta i gradova Hrvatske!

Festival zdravlja Karlovačke županije

Prvi Festival Zdravlja Karlovačke županije 7. i 8. travnja 2018. godine.

FUSE - Film Under Severe Experiment

Novi filmski festival "FUSE" 11. i 12. svibnja 2018. godine u Karlovcu

HarmoniKA festival

Uživajte u zvukovima više od 160 harmonika na ovogodišnjem 3. HarmoniKA festivalu 5. svibnja 2018.

Josipovo u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Svetkovina zaštitnika Republike Hrvatske i grada Karlovca je 19. ožujka 2018.

Tour of Croatia u Karlovcu

Start druge etape biciklističke utrke "Tour of Croatia" u Karlovcu je 18. travnja 2018.

Proljetne promenade 2018

Karlovac ovog proljeća obiluje zanimljivim događanjima, a jedno od njih su i Proljetne promenade. Mozaično događanje za sve generacije odvija se subotama na omiljenoj karlovačkoj šetnici - Promenadi.

Karlovac Dance Festival 008 / KDF 008

"KARLOVAC DANCE FESTIVAL 008 / KDF 008", osma po redu edicija posvećena međunarodnoj suradni, edukaciji i produkciji, 27. kolovoza do 03. rujna i 23. do 25. studenog 2018. godine.

Međunarodni susret starodobnih vojnih vozila

Tradicionalno okupljanje ljubitelja starih vojnih vozila odvija se 26. svibnja 2018. Smotru organizira Povijesna postrojba "Karlovački počasni vod ZNG-91."

Sajam vlastelinstva Dubovac

Želite li osjetiti dašak prošlosti ne propustite ovo događanje 27. svibnja na Starom gradu Dubovcu!

Ivanjski krijes

Tisuće posjetitelja večer uoči Ivanja, 23. lipnja, željno iščekuju nizvodno od Kupskog mosta trenutak paljenja dvaju velikih krijesova na suprotnim obalama rijeke Kupe.

Karlovački susreti kultura

Karlovac ove godine 13. srpnja navršava 439. rođendan što je sasvim dovoljan razlog za trotjedno slavlje. Sve do 13. srpnja, onima koji stanu u Karlovcu neće biti teško pronaći zabavu jer slavljeničko raspoloženje vladat će gotovo u svakom kutku grada, a sva se događanja odvijaju pod nazivom - "Karlovački susreti kultura".

LED fest

LED festival je karlovački ljetni festival elektroničke glazbe i video izričaja.

Međunarodni etno jazz festival

12. izdanje Međunarodnog etno jazz festivala održava se od 20. do 22. srpnja u atriju Starog grada Dubovca.

Međunarodni festival folklora

Međunarodni festival folklora u srpnju u Karlovcu ugošćuje folklorne grupe iz cijelog svijeta! Ne propustite nikako ovaj događaj u kojem već dva desetljeća uživaju svi ljubitelji svjetske folklorne baštine 1. do 7. srpnja 2018. godine.

Riječno kino

Besplatni filmovi pod vedrim nebom i zvijezdama. Projekcije filmova odvijaju se na Foginovom kupalištu uz rijeku Koranu petkom i subotom. Želite li pogledati film iz "luftić rakursa" onda je ovo pravi izbor za vas!

Rođendanski bal

Rijetki su gradovi koji znaju točan datum svog postanka. Karlovac je jedan od tih gradova. „Rođen“ je 13. srpnja 1579. godine. Planski je tada počela gradnja karlovačke Zvijezde, stare gradske jezgre.

Dani piva Karlovac

Dani piva traju deset ljetnih dana, od 31. kolovoza do 9. rujna, na desnoj obali rijeke Korane. Volite li pivo ne propustite 32. po redu karlovački festival piva, festival s najdužom tradicijom u regiji.

Dani Radićeve

Dani Radićeve počinju u petak 31. kolovoza u 19 sati “Povorkom (s)kul(p)tura” u organizaciji Platforme F12. Posjetitelje očekuju i brojni koncerti, kazališne predstave, plesni performansi, filmske projekcije, foto i likovne izložbe, ulična umjetnost i još mnogo zanimljivosti. Posjet svim događanjima je besplatan.

4 Rivers Winner - CACIB Karlovac

Izložba pasa CACIB Karlovac održava se 8. i 9. rujna 2018. i prilika je za istinsko uživanje u druženju sa najboljim čovjekovim prijateljima.

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival

Filmska revija mladeži nacionalna je manifestacija posvećena srednjoškolskom filmu. Četiri festivalske večeri odvijaju se na četiri karlovačke rijeke, od 11. do 15. rujna!

Vikend na Dubovcu

Bajke, dvorci, priče koje imaju sretan završetak, glazba ..., mi ih volimo, a vi? Pozivamo vas da provedete prvi vikend u listopadu u bajkovitom okruženju dubovačke gradine u Karlovcu uz druženje, kreativne i plesne radionice, pričaonice i nastupe.